12 mars (som tydligen inte blev publicerat da)

Sitter pa ett internetcafe inne i Arusha nu. Akte in for att kaka lite lunch och gora lite arenden..

Igar hade vi sportsday pa barnhemmet, leka hela dagen. Det var ganska skont faktist, gjorde typ ingenting mer an att vifta lite hopprep eller satt i skuggan. Pa eftermiddagen daremot borjade det jobbiga. Det var Lukundane-day da barnen skulle upp till Lukundane, kvinnocentret i Usa, for att leka. Sa efter lunch nar jag egentligen slutar sa gick jag tillbaka for att knalla upp dit med barnen. Det var jag, en annan volontar Gabrielle och en Teacher Anna - och 65 ungar i en 20 minuters promenad! Fast dom uppforde sig faktist valdigt bra. Jag fick ga langst bak och skynda pa segisarna. Fick ocksa bara en unge nastan hela vagen. Hon ar bara 2-3 ar men om man jamfor med de andra barnen sa skulle jag kalla henne tjock. Sa ni kan ju tro att min arm krampade efter ett tag (idag har jag traningsvark). Nar vi kom fram till centret sa tog Elle-Maria min hand, hon bor pa centret med sin mamma, hon sa "Jambo" till vakten som star vid grinden och sen klappade hon pa mig och sa "Mzungo!" Som att hon ville visa upp sin Mzungo for dom som bor dar... Ganska skon liten tvaaring maste jag saga.

Sedan fick dom titta pa skoldpaddorna och aporna som finns dar, och gunga och sjunga lite. Det ar nog inte sa ofta som dom ens far ga pa sadana sma utflykter.

Pa fredagkvallen gick vi ut och kakade middag i stan. Forst gick vi till en liten restaurang som var rekomenderad i en guidebok, den holl dock pa att andra menyn, sa vi fick inga menyer att lasa (darmed inga priser), ca fyra ratter att valja pa och vi var dom anda som satt dar.. Sa vi drack upp och gick vidare.. Hamnade pa en jatte bra restaurang dar jag fick en sjuuukt god pepparstek med potatismos! Efter ris varje dag sa var det ganska sa gott..

Ska ut och handla grejer till barnen nu. SUDDGUMMIN! sjukt hur viktigt det kan vara att kunna sudda om man drar en liten linje fel. "Futa, futa! rubber!"  Borjar bli lite trott pa gnallet. och sa delar dom inte med sig om det finns ett. Sa det ar val det minsta jag kan gora for tillfallet.

Pussel

Kommentarer
Postat av: Farsan

Köpte du suddisar och fick slut på kriget?

2011-03-18 @ 16:33:56
Postat av: Julia

Jag kopte suddisar, sa nu ar dom lite tystare iaf..

2011-03-20 @ 09:54:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0