ooops

Inte så jävla uppdaterat här inte..

One week B.Z. (before Zanzibar)

Bbq med Soko på lokalpuben var helt klart underskattat innan iden blev till verklighet. Soko, företaget som vi åkte på safari med bjöd oss på griskött, kyckling, ko och get. Med en massa grönsaker och pommes etc. Proppmätt i en vecka efteråt.

Circus! "Mama Africa" var i stan och vi var där och spanade in sjukt vältränade svarta män som dansade, akrobatiserade och hej och hå. Det var ingen cirkus med åsnor och sånt, mer typ cirque de soleil´. Helt sjukt bra.
Foton kommer.

Zanzibar
Paradise on earth.

Började dock med en nio timmars bussresa till Dar es Salaam, där vi var sena till båten som skulle ta oss till Stone Town. Taxin fick lov att köra lite mer olagligt än vanligt till hamnen och väl framme blev det ett 100 meters lopp med ryggsäckar, matsäckspåsar och byxor som tappades halvvägs... Framme vid båten slängde dom på våra väskor och sa sedan åt oss att betala 60,000 tsh. Fine. Gick på båten - kan vi få våra biljetter? -biljetter? tss..
Vi trodde vi betalat tur och retur biljett. Men då vi inte fick någon biljett så hade vi alltså betalat för bara one way. Vilket egentligen kostar 25' tsh. Och våra väskor var ju redan inslängde på båten så vi kunde ju inte hoppa av och kräva tillbaka pengarna. Att dom sen stod på andra sidan och flinade åt oss, vetandes att dom just lurat tre unga svenska flickor på massa pengar, fick det att klia fruktansvärt i fingrarna. Det blev lite "ordväxling" mellan oss och några medelålders män. Tror vi kanske vann fajten när dom fick veta att vilken tur att det där inte märks i min plånbok, jag har råd, skaffa dig ett jobb istället för att lura små flickor, arab jävel. Han blev iaf tyst och båten lämnade hamnen.
Första natten sov vi i Stone Town, en gammal hamn stad som var jätte mysig. Blev restaurang och tidig kväll.
Resterande bodde vi i Kendwa i en bungalow på stranden med ca 100 meter ner till vattnet. Där spenderade vi 6 dagar med sol, bad snorkling och paraplydrinkar. Helt okej enligt min smak.
Sista natten blev också i Stone Town då vi skulle ta båten tidigt nästa morgon.
Bussresan hem var inte lika trevlig som på ditvägen. Men efter ca 11 timmar (med två kisspauser) var vi äntligen tillbaka i Arusha. En behövlig semestervecka.
Foton kommer.

A.Z
Har varit mycket jobb och fest sedan dess.
Påsk firades förra helgen, var ute på torsdagen, lugnt fredag och lördag och sedan massa massa mat, konyagi och öl på söndagen. Sedan tog jag míg in till stan för att kika på danstävling. En super-påsk med andra ord.

Har min sista vecka på Tamiha nästa vecka. Sen är det en vecka uppför Kili och sedan får vi se vart vinden bär.

Imorrn är jag och Jonas, en dansk volontär, ensamma med barnen!! får se hur fan det kommer gå. Har ju lekdag så dom behöver ju inte vara så diciplinerade, men det kan lika gärna gå åt helvete..... ska bli spännande helt enkelt.

Ska ta en dusch nu, var ett tag sen. Safi sana!

Badaaye


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0